Menu      

Megjelent a Bootstrap 4!

Több mint két éves fejlesztés után, megjelent a legnépszerűbb frontend framework új verziója, amely remélhetőleg méltó utódja lesz a Bootstrap 3 nak.

Egyértelműen csak a szakmát pezsdítheti fel az a tény, hogy kijött a Bootstrap 4, amely segítségével még könnyebb lesz mobilbarát oldalakat készíteni, és még gyorsabban lehet majd összeállítani egy weboldalt az alapoktól.

A Bootstrapot két - a Twitternél dolgozó - alkotó találta ki, akik megunták a sokféle libary használatát a weboldalakon, így jött az ötlet, mi lenne ha, írnának egy nagy libet, amiben benne van a legtöbb olyan megoldás, amit a weboldalak nagy százaléka használ.

Ebből született a Bootstrap, amely mindamellett, hogy az egyik legnépszerűbb frontend developer libary lett, megtartotta ingyenességét és opensource projekt lévén, a közösség elég sokat tett hozzá, hogy igazán felhasználóbarát legyen.

Mi több éve már csak ezzel a keretrendszerrel dolgozunk, hiszen kész megoldásokat kínál egy mobiloptimalizált weboldal építéséhez.

Mivel ez a verzió nagyrészt kompatibilis az előzővel, inkább csak kiegészíti azt, így ha nagyon át szeretnénk állni a 4 –es verzióra, elvileg nyugodtan megtehetjük, utána pedig élvezhetjük az új verzió nyújtotta újdonságokat.

#totalstudio