Menu      

Hacker postolt Zuckerberg FB oldalán

Egy bug segítségével postolhattunk bárki oldalán a Facebookon, egy kis ügyeskedéssel.
Érdekes történet bukkant fel pár napja az Interneten. Egy Khalil nevezetű fejlesztő a napokban egy igencsak erős bugot talált a Facebookon, mely segítségével képes olyan emberek falára is postolni, akik nem ismerősei.
Ez önmagában nem is lenne olyan nagy szó, hisz riportálta is a Facebook biztonsági csapatának (tehát nem élt vissza vele), viszont az első alkalommal visszadobták a ticketet, hogy a hibát nem tudták reprodukálni. Erre újra beküldte, azonban a második alkalommal is csak azt a választ kapta, hogy ez nem egy hiba.
Khalil nem hagyta annyiban a dolgot, és végül Mark Zuckerberg oldalára postolt ki egy bejegyzést, természetesen úgy, hogy nem volt az ismerőse.
Ekkor már a Facebook csapata még komolyabban ráállt a hibára és javították is. Köztudott, hogy a Facebook 500 dollár jutalmat ad minden egyes tényleges hibáért a megtalálójának. Azonban az ügy érdekessége, hogy Khalil nem számíthat jutalomra, ugyanis megsértette a Facebook felhasználói kiskönyvét azzal, hogy a bugot használta is.
A fejlesztő úgy néz ki belenyugodott a döntésbe és tovább kutat hibákért.
Hacker postolt Zuckerberg FB oldalán

#totalstudio