Menu      

Index vs HVG grafikai viszonyban

A minap lettem figyelmes arra, hogy a HVG Online megújult, na mondom becsattintom a címet, de amit láttam egy kicsit meglepett, vagy nem?
De meglepett, erre azért nem számította, bár tény, hogy a HVG színe a narancs, de hogy amit láttam, az olyan dézsávü-vel köszöntött vissza. Az oldal színei ugyanis meglehetősen hasonlítanak az Index színeihez a felépítést, pedig már kár is lenne említeni. Ha az ember kitakarná a logót, első blikkre simán hihetné, hogy az index.hu-t böngészi. Azt nem tudhatjuk, hogy tudatos megtévesztés vagy csak a véletlen művéről van szó mindenesetre sikerült beletrafálni rendesen legalábbis egy grafikus szemével.


 

Természetesen azért bírálni nem lehet a HVG-t hiszen napi szinten folyamatos tartalom szolgáltatást nyújt, amelyhez olyan bejáratott felépítés kell, amire itthon az indexen és az origo-n kívül azért kevés mintát lehetne felhozni.


A változás egyébként nem csak szembetűnő a HVG háza tájékán, de szerintem mindenképp hasznos is volt, minden ott van, ahol annak lennie kell így biztosan nem fog eltévedni rajta az, aki a kategorizált tartalmak mellett a legfrissebb infókra is kíváncsi.

Index vs HVG grafikai viszonyban

#totalstudio