info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Mindennapok

Cégünket érintő újdonságok, információk

10 éves a Total Studio! Októberben pont 10 éve annak, hogy megalakult az akkor még Total Gaming Kft, amely profilját tekintve főleg játékszerverek üzemeltetésével foglalkozott.
Február 14-én, azaz a szerelmesek napján – mivel a munkánk a szerelmünk - végre kiélesítettük új weboldalunkat. Nem kis előkészületek és küzdelmek árán született meg a www.totalstudio.hu friss verziója, de bizony minden fáradtságot megért, hiszen nem holmi toldozgatás, javítgatás történt rajta, hanem az egész oldal teljesen új koncepciót kapott és a kinézetét is a mai trendeknek megfelelően alakítottuk ki.
Ki ne ismerné a mondást, amely szerint a suszter cipője mindig lyukas? Ez bizony nem csak a suszterekre, de ránk is igaz! Nem mintha a cipőnkkel lenne gond, sokkal inkább a weboldalunk volt az, amelyet már évek óta nem szívesen mutogattunk az ügyfeleinknek. Szerencsétlenségünkre vagy szerencsénkre azonban annyi megrendelést kellett teljesítenünk, hogy pont a saját weboldalunk karbantartására nem maradt időnk, s az évek alatt olyan szinten elavult mind kinézet, mind funkcionalitás terén, hogy itt már bizony a foltozás sem segíthetett, teljesen új honlapot kellett készítenünk.
Elvesztette a talpait és de a színeit megtartotta a Google új logója. 1999 óta nem volt nagyobb változás a cég logójában, egészen eddig. Az okok mögött a Google feljődése áll, már nem csak egy keresőről beszélünk, hanem egy cégről amely átszövi a mindennapjainkat.
Sokszor mondjuk ügyfeleinknek, hogy az ingyenes weboldalkészítő programok bár működnek, csodát nem lehet tőlük várni.
A fejlesztők élete nem könnyű, az alábbi problémákkal nap mint nap meg kell, hogy küzdjünk.
Hallottatok már a Wolfram Alpha nevű keresőről? Ez egy speciális kereső, amit elsősorban tudományos témák keresésénél tesz jó szolgálatot, ám most saját facebookos profilotokra is "ráuszíthatjátok". Az eredmény egy döbbenetesen részletes adathalmaz rólatok és az ismerőseitekről - látványos grafikonokkal, ábrákkal és diagrammokkal körítve.
A Microsoft újragondolta a webes levelezőjét, az elmúlt években már sokadszor. A Hotmailt leváltó Outlook.com felülete szép, látványos, és illeszkedik a Metro formanyelvbe. A megjelenítés mellett a webes levelező erősségét a kapcsolt szolgáltatások adják.
Teljes mértékben elhatárolódunk mostani bejegyzésünkkel az internet komoly világától, de a most látható mikrobejegyzés egy örök témát feszeget kellőn jó rálátással.
A Microsoft úgy érezte a szociális hálózatokból neki is kell egy falatot harapnia. A Live nem volt elég mert nem tudott túllépni a saját zárt burkán, ezért megalkották a Socl névre keresztelt hálózatot, amely a www.so.cl domain alatt érhető el bárki számára, egyelőre meghívásos változatban.
Nem kellet sokat várni, hogy a Facebook nagy ellenfeleként emlegetett Google+ kiadja azt a szolgáltatását, amire igen sokan vártak méghozzá, hogy lehessen oldalt (Google+ Page) létrehozni. Egy gyors talpalóban bemutatjuk miként is megy egy oldal létrehozásának menete.
Hamarosan telejesen új külsőt és új funkciókat kap a Google levelező szolgáltatása a Gmail. Az ingyenes levelezők piacán vezető felület számos új szolgáltatással és egy könnyebben áttekinthető felülettel jelentkezik. Lássuk milyne újításokat is tartogat számunkra a Gmail.