Menu      

Weboldal készítése ingyen?

Sokszor mondjuk ügyfeleinknek, hogy az ingyenes weboldalkészítő programok bár működnek, csodát nem lehet tőlük várni.
Aki nem érti a HTML -t vagy CSS-t inkább bele se kezdjen egy ilyen projektbe. Hatalmas pénzeket ölt a WiX facebook kampányokba, hogy buzdítsa az embereket, igenis nála meg lehet csinálni a saját szuper oldalt, és mindezt ingyen!

De mit is jelent ez az ingyen?

Először is, ha egy cégvezető vagy, az óradíjad minden bizonnyal magas, tehát fel kell tenned a kérdést, érdemes -e leülni és egy teljes napot eltölteni, hogy összerakj egy oldalt, ami 99,9% valószínűséggel nem lesz profi. Ha eltöltöttél vele mondjuk 5 órát, ezt az óradíjaddal felszorozva rá kell jönnöd, hogy ez egyáltalán nem volt ingyen. Maximum csak a látszatát keltheted annak, hogy feláldozva a szabadidődet, összeraktál egy oldalt, de az biztos, nem ingyen, hanem „időért". És mint tudjuk az idő pénz.

Másodszor, nagyon körültekintőnek kell lennünk, ugyanis tény, hogy manapság semmi nincs ingyen. Valahol biztos, hogy pénzt fognak kérni az „ingyenes" oldalak is. A WiX -nél sincs másként, ők például amint saját domainen akarsz üzemeltetni egy csúcs „profin" összerakott oldalt, akkor az már fizetős szolgáltatás (például a wixes oldalad valami hasonló lesz: user.wix.com/fantazianev, ha te azt szeretnéd, hogy a fantazianev.hu -n fusson havidíjat kell majd érte fizetned).

Egy weboldal összeállítása külön szakma! Bizonyos szintig az ingyenes keretrendszerek és megoldások megfelelnek azoknak, akiknek nincs pénzük megcsináltatni a weboldalukat, de hosszútávon mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, hiszen amint egyedi igényeink keletkeznek, saját magunk már nem fogjuk tudni megoldani a problémákat.

Mielőtt belevágunk egy ingyenes megoldás kipróbálásába, érdemes időt szánni arra, hogy árajánlatot kérjünk különböző kis cégektől, vagy még jobb, ha körbekérdezünk ismerőseink körében (erre nagyszerű megoldást nyújt a Facebbook falüzenete).
Szinte biztos, hogy egy professzionális csapat gyorsabban, szakmailag tökéletesebben valósítja majd meg weboldalunkat, mintha mi próbálnánk meg ugyanezt egy ingyenes alkalmazás segítségével.
Weboldal készítése ingyen?

#totalstudio