Menu      

144 millió forintért készíttet honlapot a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank száznegyvennégymillió forintért készített új honlapot.
A napilap szerint a jegybank a honlapfejlesztést azzal indokolta, hogy a régi ötéves, ezért elavult. Az MNB közölte: az új honlap korszerűbb lesz, s például a csökkent látóképességűeknek többletszolgáltatásokat nyújt. A Magyar Hírlapnak nyilatkozó szakértők szerint egy teljesen új, az igényeknek megfelelő honlap már négy-tízmillió forintból elkészíthető, s ez a pénz tartalmazza a szerver, az oktatás, az üzemeltetés és a biztonsági rendszerek működtetését is.

A fideszes Koszorús László írásbeli kérdésben kért választ Simor Andrástól, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől arra: miért költ el a jegybank 144 millió forintot egy honlap létrehozására? Az ellenzéki képviselő szerint Gyurcsány Ferenc kormányzása idején azt ígérte, hogy az állami szféra kiadásait jelentősen csökkenteni fogják, az MNB elnöke azonban ismét bizonyítékát adta annak, hogy a volt miniszterelnök hazudott: a Magyar Nemzeti Bank 144 millió forintot költ új honlap létrehozására.

"Márpedig ennyi pénzből több családi házat fel lehet építeni, nem pedig egy honlapot létrehozni! Elképesztő arcátlanság, amit Önök a súlyos - sokszor az Ön által vezetett intézmény döntései miatt súlyosbodó - pénzügyi-szociális válság idején tesznek" - írja levelében Koszorús László, aki választ vár arra: miért költött el az MNB 144 millió forintot egy honlap létrehozására, és miből állnak részletesen a felmerülő költségek.

144 millió forintért készíttet honlapot a jegybank

#totalstudio