Menu      

62 millió felhasználó van már a Google Plusnak

Újabb adatokkal támasztotta alá a szolgáltatás növekvő népszerűségét Paul Allen, az Ancestry.com nevű családtörténet-kutató portál alapítója. A szakember azt állítja, hogy a Google Plust jelenleg már 62 millióan használják.
Paul Allen legújabb bejegyzésében kifejtette, hogy a platformhoz naponta 625 000 új tag csatlakozik, a regisztrált személyek száma pedig elérheti a 62 milliót. A Google Plus még sosem volt ennyire népszerű, mint napjainkban. Az új tagok száma december elején becsülthöz képest 12 millióval nőtt. A kutató és kollégái július óta becsülik meg a lehetséges taglétszámot és ehhez a világ 337 leggyakrabban előforduló családnevét használják fel. Azt figyelik meg és jegyzik fel, hogy az adott családnevek mennyire gyakran bukkannak fel a Google Plus profiljaiban.

A Google Plus szolgáltatás egyre ismertebb világszerte, ehhez persze nagyban hozzájárult a keresőcég hirdetési kampánya. Az Egyesült Államokban például televíziós reklámokban mutatják be a platformot és a benne rejlő lehetőségeket. Emellett van még egy tényező: a vállalat egyre több szolgáltatásába integrálja a Google Plust, így az az internetezők számára lassan megkerülhetetlenné válik.

Amennyiben Allen becslései helyesnek bizonyulnak, úgy a platform regisztrált tagjainak száma jövő februárra elérheti a 100 milliót, a jövő év végére pedig a 400 milliót. A kutató nem véletlenül ennyire optimista, szerinte az egész folyamat hátterében a hálózati hatás áll, vagyis az egyre több tag újabb és újabb felhasználók számára teszi vonzóvá a Google Plust. Ezenkívül nem lehet figyelmen kívül hagyni az Android növekvő népszerűségét sem, ami szintén hatással lehet a létszám megugrására.

Allen júliusban úgy vélte, hogy a szolgáltatást már a zárt bétaszakaszban is 4,5-5 millióan használhatták. Szeptember végén pedig már 50 millióra becsülte a tagok számát. A Google Plus június végén indult el, az első 3 hétben 20 millióan látogattak el az oldalra.

SGHU

62 millió felhasználó van már a Google Plusnak

#totalstudio