Menu     

Automata frissítés kerül az IE-be

A Microsoft böngészője a Windows XP, a Windows Vista és a Windows 7 operációs rendszereken a jövőben automatikusan frissíti majd magát. A redmondi óriáscég ezzel a Google példáját követi.
A döntést Ryan Gavin, az Internet Explorer üzleti és marketingrészlegének ügyvezető igazgatója jelentette be blogbejegyzésében. Az amerikai vállalat álláspontja szerint egy aktuális böngészőből mindenki profitál és egy ilyen lépés az egész internetet is előreviszi, hiszen az elavult böngészők komoly biztonsági kockázatot jelentenek. A konszern gyakorlatilag a Google példáját követi, igaz, jelentős késéssel, a Google ugyanis már egy ideje automatikusan frissíti a Chrome böngészőjét. Emellett a Mozilla is az úgynevezett csendes frissítéseken dolgozik.

A Microsoft azt reméli a lépéstől, hogy megáll az Internet Explorer felhasználói táborának csökkenése és többen választják majd az IE-t. Az automatikus frissítés jövő januárban először Ausztráliában és Brazíliában lesz bekapcsolva. Minden olyan felhasználó, aki a Windows Update szolgáltatást aktiválta automatikusan meg fogja kapni az Internet Explorer legfrissebb változatát is. Később a megoldást a világ minden országában bevezetik. A Microsoft fejlesztői azt ígérték, hogy az IE-ben lévő könyvjelzők, a startoldalak és a keresők a frissítés után is megmaradnak.

 

A társaság ugyanakkor gondolt azokra is, akik nem szeretnék a legújabb IE-t használni. Ők egy blokkolóprogram telepítésével megakadályozhatják a legújabb változat letöltését és arra való frissítést. A szoftverből külön verzió létezik az IE 8-hoz és az IE 9-hez. Fontos továbbá, hogy azoknak, akik elutasítják az Internet Explorer 8 vagy 9 telepítését a Windows Update segítségével, a számítógépükön lévő IE-verzió nem fogja automatikusan frissíteni magát. Emellett lehetőség lesz a legutolsó frissítések visszavonására.

A lépés ellenére a Microsoft nem változtat azon a gyakorlatán, hogy továbbra is ellátja biztonsági frissítésekkel az adott operációs rendszerek beépített böngészőit. Vagyis ha valaki Windows XP-t használ és nem akarja a legújabb verzióra frissíteni a programot, akkor is megkapja majd az IE 6-hoz kiadott frissítéseket. A jövőbeli cél az, hogy az Internet Explorer következő kiadásaiban az internetezők már kikapcsolhassák az automatikus frissítési funkciót.

SG.HU

Automata frissítés kerül az IE-be

#totalstudio