Menu      

Elkészült a Microsoft Office 2010

Kiszivárgott hírek szerint a redmondi óriáscég hivatalosan is lezárta irodai szoftvercsomagja legújabb változatának fejlesztését és úgy döntött, hogy a termék a boltok polcaira kerülhet.
Az Office 2010 mellett a Sharepoint 2010, a Visio 2010 és a Project 2010 programok tesztelése is lezárult és ezek a termékek elérték a Release to Manufacturing (RTM) státuszt, ami azt jelenti, hogy megkezdődhet a hivatalos lemezek sokszorosítása és boltokba szállítása. Az Office 2010 első nyilvános bétaverziója tavaly novemberben jelent meg, és azóta világszerte összesen több mint 7,5 millióan töltötték le, vagyis háromszor többen, mint ahányan az Office 2007-et.

Az irodai szoftvercsomag új kiadásának végleges változata április 27-től lesz letölthető kizárólag angol nyelven a Volume Licensing Service Centeren keresztül. Akinek nincsen aktív Software Assurance hozzáférése, az május elejétől vásárolhatja meg az Office 2010-et. Az Office 2010 árusításának hivatalos kezdete május 12, ekkor indul az irodai szoftvercsomag értékesítése a the2010event.com oldalon. Júniustól a szoftver minden országban elérhető lesz.

Az Office 2010-nek három változata kerül a boltokba: a Home & Student tartalmazni fogja a Word, Excel, Powerpoint és Onenote alkalmazást, utóbbi a Microsoft új jegyzetprogramja. A Home & Business változatban már helyet kap az Outlook is, míg a Professionalban megtalálható lesz az Access, a Publisher és ehhez jár majd az úgynevezett Premium támogatás is. A tervek szerint várható egy negyedik változat megjelenése is, amelynek neve Professional Academic Version. Ez gyakorlatilag teljesen megegyezik a hagyományos Professional verzióval, de annál olcsóbb lesz, mivel nem jár hozzá Premium támogatás.


A termékek komplett szoftvercsomagként és úgynevezett termékkulcs-kártyaként is megvásárolhatók lesznek. Utóbbiak kizárólag az aktiválható termékkulcsot fogják tartalmazni. A Home & Student kiadás termékkulcs-kártyája 109, a hagyományos lemezes változata pedig 139 euróba kerül majd. A Home & Business csomagnál ezek az 249 és 379, míg a Professional verziónál 499, illetve 699 euróba kerülnek. A Professional Academic Version 109 euróért lesz megvásárolható.

 

Sghu

Elkészült a Microsoft Office 2010

#totalstudio