Menu     

Google Instant magyarul is

A Google múlt hét csütörtökön megkezdte az Instant keresési funkció bevezetését magyar nyelvű weboldalán: a lehetőség napokon belül megjelenik a google.hu felületén is a Google-fiókjukba bejelentkezett felhasználóknál.
A funkció bevezetése folyamatos, egyes felhasználóknál előbb, másoknál valamivel később jelenik meg - közölte a vállalat hazai képviselete.

A Google szeptember elején nagy felhajtással kísérve indította el az instant keresés szolgáltatást. A szolgáltatás úgy működik, hogy amint a felhasználó hozzáfog egy keresőszó begépeléséhez, az eredményeket azonnal, a keresési javaslatokra támaszkodva automatikusan megjeleníti, és az újabb betűk bevitelével egy időben módosítja. A cég becslései szerint ezzel egy tipikus keresés során 2-5 másodperc spórolható meg.

A valós idejű keresés komoly plusz terhelést ró a Google infrastruktúrájára. A statisztikák szerint egy átlagos keresőkifejezés 20 karakterből áll, így ha minden egyes begépelt karakterre új keresést futtatnak, hússzor annyi lekérdezést kellene végezni, mint a régi rendszerben. Hogy erre ne legyen szükség, a cég optimalizálással - többek között a felhasználó keresési előzményeinek figyelembe vételével - megpróbálta minimalizálni a dinamikus kereséssel járó extra terhelést.

Azok a felhasználók, akik nem akarnak azonnali keresési találatokat, kikapcsolhatják a szolgáltatást a fiókbeállítások menüpontjában. A Google Instant a természetéből fakadóan nagyobb hálózati forgalmat generál, de a cég szerint a sávszélességigény nem nő jelentősen - mindenesetre a terv az, hogy lassabb kapcsolatokon a funkció automatikusan kikapcsol majd. A szolgáltatás használatának feltétele, hogy a felhasználó be legyen jelentkezve a Google-fiókjába, és a Chrome, Firefox, Safari vagy Internet Explorer böngészők friss verzióit használja.

Google Instant magyarul is

#totalstudio