Menu      

Gyorsabb és stabilabb az új Chrome 23

A windowsos verzióban aktiválták a videók GPU-gyorsítását, és elérhetővé tették a do not track opciót, frissítették a flash playert és még számos újdonsággal jött meg a Google Chrome 23
Tegnap megjelent a Chrome 23-as (egészen pontosan: 23.0.1271.6-os) stabil verziója. Ennek egyik fontos újdonsága a látogatók nyomkövetésének letiltását lehetővé tévő „Do Not Track" beállítás felvétele a funkciók közé; a Google szoftverébe a nagy böngészők mezőnyében utolsóként került bele e protokoll támogatása.

További újítás, hogy a windowsos változatban bekapcsolták a GPU-gyorsított videolejátszást, aminek köszönhetően a vállalat szerint noteszgépeken mérhető üzemidő-javulás érhető el. A Google tesztjében egy Windows 7-et futtató Lenovo T400 laptop 25 százalékkal tovább működött így egy full HD felbontású videó lejátszása közben, mint amikor CPU végezte a dekódolást.



Ami a további módosításokat illeti: a Chrome 23-ba az Adobe Flash Player új, 11.5-ös verziója került bele; számos Windows 8 specifikus javítást is kapott a szoftver; illetve a lakat/weboldal ikon kattintásával kilistázható, hogy egy weboldal milyen engedélyeket kér, és beállítható, hogy ezek közül mit kapjon meg. Az új főverzió 14 biztonsági rést foltoz be, köztük 6 magas kockázatot jelentő lyukat. A most kijavított hibák felfedezőinek ezúttal összesen 9000 dollár jutalmat fizetett ki a Google.

A stabil Chrome 23 letölthető a böngésző weboldaláról Windows, Mac és Linux platformokra, de a korábbi verziót használó rendszereken automatikusan települ. Aki ezt nem tudja kivárni, a Google Chrome névjegye menüpontra kattintva kézzel is elindíthatja a frissítést.

IT Cafe

Gyorsabb és stabilabb az új Chrome 23

#totalstudio