Menu      

Hello Bootstrap 5

Bizton állíthatjuk, hogy lassan az Internet legelterjedtebb front-end megoldása a Bootstrap, amely most még jobb, még szebb, még gyorsabb.

Bootstrap történelme

Ahhoz, hogy megértsük a Bootstrap-et, közel 10 évre kell visszatekintenünk, amikoris Mark Otto és Jacob Thornton a Twitternél megunták a sok, különféle belső eszköz folyamatos összehangolását és elkezdtek egy keretrendszeren dolgozni. Ez volt leánykori nevén a Twitter Blueprint, amelyet a megjelenés előtt egyszerűen csak Bootstrap-nek neveztek, s amelyet végül 2011. augusztus 11 -én open source projekt formájában publikáltak.

A projekt hatalmas sikert aratott, sőt egy egsz közösség épült köré, ennek köszönhetően pedig folyamatosan fejlődni tudott. Évente adták ki a verziókat, míg végül 2014-ben megjelent a Bootstrap 4, amely - mint fő verzió - még ma is él.

Az új verzió

Május 5-én egy újabb áttörés történt, ugyanis több hónapnyi fejlesztés után megjelent a várva várt (legalábbis részünkről) Bootstrap 5.
Hogy ez mitől jobb, szebb, gyorsabb, okosabb, mint az elődje?
Főleg attól, mert elhagyták végre a robosztus Jquery könyvtárat, ez a verzió már támogatja az RTL-t, ráadásul új komponenseket kapott - tehát szimplán jobb lett!
A teljes változás lista elolvasható a blogbejegyzésükben.

Mi az a Bootstrap?

Lényegében egy webes drótváz, amely segítségével gyorsan és pontosan lehet reszponzív weboldalakat készíteni. Amennyiben a webdesigner a váz felépítését ismeri, és ahhoz igazítva készíti el a grafikát, a fejlesztők könnyen tudják mobiloptimalizálni a weboldalt, különösebb fennakadások nélkül, tehát a keretrendszernek köszönhetően a weboldal minden eszközön jól fog kinézni.

A Total Studio-nál az összes honlapot ezen keretrendszer használatával fejlesztjük, hiszen immáron 10 éve tudjuk, hogy reszponzív kialakítás nélkül már senki nem maradhat talpon.

#totalstudio