Menu      

Itt a Firefox 13!

A népszerű webböngésző legfrissebb kiadása új, az eddigieknél jobb felhasználói élményt nyújt, ugyanis átdolgozott főoldallal (Home Page) és új, a böngészőfülek működését befolyásoló funkciókkal bővült.
A Home Page lapon mostantól a lap alján ikonokat találunk, amelyekkel könnyedén elérhetjük a könyvjelzőinket, a böngészési előzményeket, a beállításokat, a bővítményeket, a letöltéseket és a szinkronizációval kapcsolatos beállításokat is.

Új böngészőfül - tab - megnyitásakor a rendszer egy előnézeti képekből álló lapot tár elénk, amelyen az általunk leggyakrabban látogatott weboldalak képei láthatóak. Az „új böngészőfül" - New Tab - lapot könnyedén testre lehet szabni: az oldalon szereplő előnézeti képek törölhetőek, de akár újakkal is kiegészíthetjük őket, igényeinknek megfelelően.



A korábbi böngészőmenet helyreállításakor a Firefox már nem tölti be egyszerre az összes korábban megnyitott weboldalt, helyettük csak annak a betöltésével foglalkozik, amit éppen meg szeretnénk tekinteni. A többi weboldal akkor töltődhet be, ha megnyitott böngészőfüleikre kattintunk. Ez a megoldás gyorsabb böngészőmenet-helyreállítást tesz lehetővé, így a Firefox gyorsabban indul és kevesebb rendszermemóriát foglal. A rendszer alapértelmezetten bekapcsolt SPDY támogatással érkezik, amely biztonságosabb webböngészést tesz lehetővé. Az SPDY egy speciális protokoll, amely az azt támogató weboldalak esetében gyorsabb betöltést tesz lehetővé. SPDY támogatást többek között a Twitter és a Google weblapjai is kínálnak.

Fontos újítás, hogy a Firefox 13-as kiadása már a modernnek számító Visual C++ 2010-es fordítóval készült, ami a korábbi változatoknál alkalmazott Visual C++ 2005-ös megoldáshoz képest észrevehető előnyöket kínál. Az új fordító jóvoltából nem csak a webböngésző teljesítménye, hanem annak biztonsága is javult.

 

Itt a Firefox 13!

#totalstudio