Menu      

Itt a Google Chrome 6

Pontosan két évvel ezelőtt robbant be a piacra a Google a saját böngészőjével, azóta sok víz lefolyt a dunán és a mai nappal már a 6. végleges verziót köszönthetjük a piacon!
Bizony a mai nappal megjelent a Google Chrome 6, amely ugyan béta verzióként már május óta elérhető a nagyközönség számára. Már az akkori tesztek alapján is egyértelműen a leggyorsabb böngészőként tekintett rá a szakma, és ez a megjelenés után sem változott sokat. A Google saját bevallása szerint a két éve megjelent böngészőnél háromszor gyorsabb javascript motor hajtja a Chrome-ot, így villámgyors böngészésre számíthatunk.

 


A Google mint lkátható nem követi más gyártók böngészőinek lassú fejlesztgetését, hiszen két év alatt voltak képesek hat fő verziót kiadni, amivel lassan utol is érik az Explorert (15 év alatt 8 verzió) vagy az Opera-t akik pedig a 10. változatnál tartanak.

 

Az persze tény, hogy a Chrome esetében általában nincs akkora változás a verziók között , hiszen a böngésző lassan eléri a nincs mit javítani rajta állapotot, de azért némi csiszolást ez a verzió is hozott. Elsőként érdemes megemlíteni, hogy 14 biztonsági rést foltoztak be, amiért 4337 dollárt fizettek ki a tesztelőknek összesen.

Intelligens új funkcióként bekerült az automatikus űrlapkitöltés, ami megkönnyítheti regisztrációk során a dolgunkat, lévén a böngésző megtanulja a nevünket címünket és egyéb adatainkat és segít kitölteni az űrlapokat. Természetesen biztonságos helyen tárolja az adatokat a böngésző és csak akkor adja ki ha mi erre utasítjuk. Bankkártya adatokat a Chrome soha nem tárol!

A fejlesztők mindemellett teljesebbé tették a szinkronizálást a különböző gépekre telepített Chrome-ok között. A könyvjelzők után a beállítások, témák és a kiegészítők is szinkronizálhatók több gép között is, illetve az automatikus űrlapkitöltés funkcióval tárolt adatok is, kivéve a bankkártya számokat. Az átvitel minden esetben a felhasználó Google fiókján keresztül történik, így biztonságosnak tekinthető.

Ezúttal külsőre is változik kicsit a Chrome, a felső eszköztárat átszabták a dizájnerek. Az Omnibox könnyebben elérhető lett, illetve a négy különböző beállítás menü is egyetlen helyre került. A fejlesztések természetesen nem csak a külsőt érintették, a motorháztető alatt is van újdonság: a 6-os Chrome elődjéhez képest további 15 százalékos javulást ért el a V8 és SunSpider benchmarkokon.

A Google Chrome 6 letölthető a cég honlapjáról!
Itt a Google Chrome 6

#totalstudio