Menu      

Megjelent az Internet Explorer 9 béta

Tegnaptól világszerte elérhető az Internet Explorer 9 bétaverziója, melyet a Beauty of the Web (Az internet szépsége) elnevezésű rendezvényen mutatnak be San Franciscóban...
A világ különböző területein tevékenykedő fejlesztők és webtervezők mutatják be, hogyan használták fel az Internet Explorer 9 funkcióit a hardver és a Windows 7 képességeinek minél hatékonyabb kiaknázása, az újszerű felhasználói élmény biztosítása, valamint modern szabványok, például a HTML5 támogatása érdekében. A Beauty of the Web rendezvényen részt vevő partnereink (Facebook, Myspace, LinkedIn, Netlog, Twitter, Amazon, eBay, RTL) összesen több mint 800 millió felhasználót, az internetezők kétharmadát szolgálják ki.

Az Internet Explorer 9 bétaverziójának letöltéséhez és az új webhelyek megismeréséhez látogasson el a www.BeautyoftheWeb.com címre. „Az Internet Explorer 9 a Windows és a számítógép teljes funkcionalitását kihasználva biztosít minden eddiginél izgalmasabb internetes élményt" - mondta Steven Sinofsky, a Windows és a Windows Live divízió vezetője. „Büszkék vagyunk arra, hogy partnereinkkel együtt mutathatjuk be az IE9 bétaverzióját, amely minden eddiginél látványosabb szolgáltatásokkal kényezteti a Windows felhasználóit a világ minden táján."

Az Internet Explorer 9 az egyetlen web-böngésző, amely a web-helyek Windows 7 rendszeren keresztüli megjelenítésére koncentrál, ami izgalmas, új funkciók megvalósítását teszi lehetővé a különböző webhelyeken.

„Az internet használatakor legtöbbször weboldalakat látogatunk meg, ezért a böngészőnek azt kell lehetővé tenni, hogy gyorsan és látványosan kalandozhassunk a világhálón. Az IE9 célja, hogy a webhelyeket még vonzóbbá és izgalmasabbá tegye. Nagy örömmel tölt el minket, hogy olyan gazdag élményt kínálhatunk a felhasználóknak, amilyenre eddig még nem volt példa" - mondta Dean Hachamovitch, a Windows Internet Explorer vállalati alelnöke.

Az új böngésző vezérlőelemei kisebb helyet foglalnak, és „üvegszerűek", így könnyen megtalálhatók ugyan, de nem zavarják a tartalom megtekintését. A webhelyek sokkal inkább úgy néznek ki, mintha a számítógépen futó natív alkalmazások lennének. Ezt segítik a következő funkciók is:

· Rögzített webhelyek. A rögzített weboldalakkal a felhasználó kedvenc webhelyei a böngésző megnyitása nélkül, közvetlenül a Windows tálcájáról érhetők el, így gyorsabban és könnyebben megjeleníthető a kívánt tartalom.

· Közvetlen menük. A közvetlen menükkel gyorsan és könnyedén, a böngésző elindítása nélkül érhetők el a tálcára rögzített weboldalak gyakori műveletei.

· Leválasztható lapok . Böngészés közben gyakran van arra szükség, hogy egyszerre két weblapot is figyelemmel kísérjünk, összehasonlítsuk információikat. A külön fülön nézett lap leválasztása és párhuzamos nézetbe húzása egyszerűen, a fül képernyő szélére húzásával érhető el.

Az Internet Explorer új verziója a modern számítógépek minden erőforrását kihasználja, így teszi még élvezetesebbé a böngészést. Ennek része az új parancsértelmező, amely a többmagos processzorok képességeit kihasználva jelentősen növeli a teljesítményt. Az Internet Explorer 9 egyben az első olyan böngésző, amely HTML5 hardveres gyorsítást alkalmaz: a videokártyák erejét kihasználva a grafikus feldolgozás nagy részét a központi processzor helyett a grafikus kártya processzorára hárítja. A grafikus feldolgozóegység használatának köszönhetően az Internet Explorer 9 számára elérhetővé válik a számítógép kapacitásának az a 90 százaléka, amelyet a böngészők korábban teljesen kihasználatlanul hagytak.

A Internet Explorer 9 számos beépített funkcióval rendelkezik, mely a felhasználók biztonságát, az adatvédelmet és a megbízhatóságot tartja szem előtt. A felhasználók online biztonságérzetét megalapozó új szolgáltatások az Internet Explorer 8 által bevezetett védelmi funkciókra épülnek.

· Letöltés-kezelő SmartScreen szűrőintegrációval. Az Internet Explorer 9 kínálja az első olyan letöltés-kezelőt, amely a kártevő programok elleni védelmet kínáló SmartScreen technológiával van ellátva. A letöltések SmartScreen megbízhatósági besorolása olyan forradalmian új böngészőfunkció, amely a megbízhatósági adatok használatával a jól ismert, megbízható fájlok esetén kikapcsolja a felesleges figyelmeztetéseket, a nagyobb kockázatú letöltéseknél viszont az eddiginél nyomatékosabban figyelmeztet a veszélyre. Az Internet Explorer 9 az egyetlen böngésző, amely megbízhatósági besorolás alapján osztályozza a letöltéseket.

· Teljesítmény-tanácsadó beépülő modulokhoz. A beépülő modulok betöltési idejét figyelő teljesítmény-tanácsadó értesíti a felhasználót, ha a beépülő modulok lassítják a böngészést. Ha az összes engedélyezett beépülő modul betöltése 0,2 másodpercnél tovább tart, figyelmeztetés jelenik meg, így a felhasználó könnyebben dönthet az egyes modulok engedélyezéséről vagy letiltásáról.

· A megbízható működést szolgáló funkciók. A lapok különválasztása, a látogatott webhely esteleges összeomlása vagy lefagyása utáni automatikus visszaállítás azt szolgálja, hogy az Internet Explorer 9 felhasználóinak soha ne kelljen aggódniuk az adataik elvesztése miatt.

Az Internet Explorer 9 olyan iparági szabványokat támogat, mint a HTML5, az SVG, a CSS3. A fejlesztők így új funkciókhoz férhetnek hozzá, és biztosak lehetnek abban, hogy az általuk megírt kód minden modern böngészőben ugyanúgy megjelenik.

Letöltés: www.BeautyoftheWeb.com (Csak Windows7 alatt telepíthető)

Forrás IT Extreme

Megjelent az Internet Explorer 9 béta

#totalstudio