Négyszáz millió Facebook tag

Egy hihetetlennek tűnő szám, amely azonban igaz. A Facebook hat éve létezik és a napokban elérte a 400 milliós regisztrált tagszámot, amely valljuk be igen szép teljesítmény, mint ahogy az is, hogy az oldal mindezek ellenére is igen jól állja a sarat köszönhetően a saját PHP fejlesztésnek, amely hamarosan nyílt forráskódban bárki számára elérhető lesz, de most kanyarodjunk kicsit vissza az eredeti hírhez.
"Hogy megünnepeljük a hatéves Facebookot és annak 400 millió felhasználóját, azt tesszük, amit a leggyakrabban: szolgáltatásokat építünk és indítunk a tagok számára" - olvasható Mark Zuckerbergnek, a közösségi oldal alapítójának a blogbejegyzésében. "Öröm látni, hogy miként növekedett a Facebook, hogy az emberek világszerte kisebb-nagyobb eseményekről szóló információk megosztására használják, ezzel tartva a kapcsolatot mindazokkal, akikkel törődnek" - fogalmazott Zuckerberg.

A születésnapi újítások keretében változtattak a főmenün, ami által könnyebb észrevenni az új üzeneteket, értesítéseket és bejegyzéseket. Az alkalmazások terén a felhasználók megtekinthetik az általuk és az ismerőseik által legutóbb használt programokat, és ezentúl egy külön "játékszekció" is várja a tagokat. "Legyen szó akár tragédiáról vagy örömről, az emberek meg akarják osztani életüket másokkal és segíteni akarnak. Ez az a szükséglet, amely az újítások és a könnyű kapcsolattartás építésének további fejlesztésére sarkall minket" - mondta Zuckerberg.

SG

Négyszáz millió Facebook tag

#totalstudio