Menu      

Nem csökken jövőre az e-olvasók ára

Még túlságosan fiatal a szegmens ahhoz, hogy komoly árcsökkentésre szánják el magukat a jelentős gyártók - a Barnes & Noble, illetve a Sony is kifutott saját készleteiből, így számukra jól alakul az ünnepi szezon.
Tajvani lapok az elektroforetikus (EPD) kijelzőket gyártó Prime View International (PVI) elnökére hivatkozva számoltak be arról, hogy a népszerű e-olvasó készülékek ára még 2010 során sem éri majd el a 100 dolláros szintet, így tehát a közeljövőben nem számíthatunk jelentős árcsökkentésekre. Indoklásként a piac életkorát említik első helyen, a rendkívül fiatal szegmens ugyanis még fellendülőben van.

Nem véletlen, hogy a cég elnöke a 100 dolláros küszöböt említette meg, ez ugyanis számos elemző szerint az egyik legfontosabb kritérium az igazán nagy áttörés, vagyis a mainstream meghódítása felé vezető úton. Itt ugyan lehetőségként merül fel, hogy bizonyos gyártók a nagyobb piaci szelet meghódítása érdekében különböző kedvezmények meghirdetésére szánják el magukat, ezek mértéke azonban nem lesz jelentős, hiszen erre nincs is igazán szükségük - a forgalomra nem lehet panasz, a vásárlói érdeklődés kellően erősnek mutatkozik, arról nem is beszélve, hogy maguk a gyártók előbb némi profitot szeretnének besöpörni.

Jellemző, hogy a Barnes & Noble a nemrég bemutatott Nook készülékekkel kapcsolatban kénytelen volt beszámolni a készletek kimerüléséről, mindezt úgy, hogy az olvasók hivatalosan még meg sem jelentek. Az előrendelések nagy száma azonban oda vezetett, hogy egyetlen példány sem maradt meg az első sorozatból, akik pedig még idejében lecsaptak, azok is csak az ünnepek után, január első hetében juthatnak hozzá saját példányukhoz.

A Sony szintén jelezte, hogy kifutottak a Daily Edition készleteiből, így nem tudják garantálni a szállítmányokat az ünnepi szezon alatt - számukra tehát szintén nem indokolt semmilyen árcsökkentés.

Nem csökken jövőre az e-olvasók ára

#totalstudio