Menu      

Nincs érdeklődés a Windows 8 után

Bár az elmúlt hónapokban rendkívül sok szó esik a Microsoft új operációs rendszeréről, ennek ellenére a felhasználók többségét még egyáltalán nem érdekli a szoftver.
A ComputerWorld a Net Applications adataira hivatkozva arról írt, hogy a Windows 8 iránt sokkal kevésbé érdeklődnek az emberek, mint a korábbi verziók iránt. Mindez elsősorban abból szűrhető le, hogy a Windows 8 előzetes változatát közel sem telepítették annyian, mint a Windows 7 előzetes kiadását. Szeptemberben csupán a világ számítógépeinek 0,33 százalékán volt megtalálható a Windows 8 Release Preview. 2009 szeptemberében, a Windows 7 megjelenésekor ugyanakkor ez az arány 1,64 százalék volt. Vagyis ötször többen érdeklődtek a Windows 7, mint az utódjának számító Windows 8 után.

Amennyiben a megjelenés előtti három hónapot vesszük figyelembe, úgy a Windows 7 iránt négyszer nagyobb volt az érdeklődés. Mindez még akkor is figyelemre méltó, ha tudjuk, hogy az új operációs rendszer alapvetően fog különbözni a Windows 7-től, hiszen elsősorban a táblagépekhez készült. Bár a Microsoft akkor is komoly kampányt folytatott, valahogy jobban sikerült meggyőznie az embereket arról, hogy érdemes kipróbálniuk az új szoftvert.

A legnagyobb problémát jelenleg az jelenti, hogy a Windows 8-ban bemutatkozó csempés felület egyáltalán nem nyerte el a felhasználók tetszését. Fontos az is, hogy a Windows 7 debütálásakor sokan még Windows XP-t használtak, mert a Vista finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most viszont a Windows 7 kiforrott operációs rendszernek számít, amivel az emberek többsége elégedett, így számukra semmi sem indokolja a változtatást.

A Windows 8 új hivatalosan október 26-tól és négy verzióban lesz elérhető. Az x86/x64 PC-kre és notebookokra a Windows 8 és a Windows 8 Pro kiadást lehet majd telepíteni, ezenkívül lesz egy Windows RT nevű változat is, amit az ARM processzorokkal ellátott készülékekhez adnak ki. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban Windows 8 Enterprise néven érkezik a kifejezetten nagyvállalatoknak szánt operációs rendszer.

SG.hu

Nincs érdeklődés a Windows 8 után

#totalstudio