Menu      

Webmail szolgáltatót vett az Opera

Újabb terület, az online kommunikációs megoldások és alkalmazások felé nyitott egy tranzakcióval a norvég fejlesztőcsapat.
Az Opera Software megvásárolta a 10 éve működő, ausztrál Fastmail.fm nevű webmail-szolgáltatót azért, hogy a közeljövőben számítógépeken, mobil készülékeken, televíziókon és játékkonzolokon egyaránt működő üzenetküldő programokat készíthessen. A Fastmail.fm IMAP-szolgáltatásai jelenleg magánszemélyek és kisebb cégek számára elérhetőek. "Az online felhasználók legfiatalabb generációja a webet a mobil eszközök segítségével fedezi fel. Az Opera és a Fastmail.fm erőinek egyesítésével minden készüléken megjelenhetünk üzenetküldő megoldásokkal" - mondta Rolf Assev, az Opera Software stratégiai vezetője.

A norvég böngésző már jelenleg is tartalmazza az Opera Mail nevű levelezőklienst, valamint elérhető az Opera Web Mail szolgáltatás is. A Fastmail.fm integrálásával azonban további területek nyílhatnak meg a népszerű szoftvert használók előtt. Az ausztrál vállalatot 10 évvel ezelőtt alapította az akkor 19 éves Jeremy Howard. A fiatalember felsőoktatási hallgató volt, de fiatal kora ellenére már tanácsadóként dolgozott a McKinsey számára és egy biztosítási szoftverekkel foglalkozó céget is vezetett.

"A Fastmail.fm tovább fog működni. Ötvözzük kapacitásainkat és egyesítjük a technikai, illetve termékfejlesztési csoportjainkat. Úgy hisszük, hogy az egyre komolyabb és intenzívebb versenyt biztosító piacon szükség van néhány nagyobb befektetésre azért, hogy megtehessük a következő lépéseket. Az Operának a böngészőkkel és különösen a mobil területtel kapcsolatos tapasztalatai egyesülni fognak a mi elektronikus levelezéssel kapcsolatos tapasztalatainkkal. Ez teszi majd lehetővé a növekedésünket" - olvasható a Fastmail.fm blogjában.

Az ausztrál cég azért is tökéletes jelölt volt az Opera számára, mert fontosnak tartja az online biztonságot, az innovációt és támogatja a nyílt, egymással kompatibilis szabványok kidolgozását.

Forrás:sg.hu

Webmail szolgáltatót vett az Opera

#totalstudio