Menu      

Firebug minden böngészőre

Sok webfejlesztőnek a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a jelenleg elterjed két legerősebb böngésző a Firefox és az IE8-ban tett munkásságokat valamivel ellenőrizni tudja. Firefox alatt ezzel nincs is probléma, hiszen a Firebug telepítése után gyakorlatilag minden hibára fény derülhet, de mi van az IE-vel?

A minap akadtam rá egy igen érdekes kis applikációra, amely szintén a Firebug készítőitől szerezhető be. A Firebug Lite minden böngésző alatt megállja a helyét ugyanis Javascriptes gyökerekkel áldották meg. A program lényege, hogy egy script kódot kell lehelyeznünk az oldalunk részében és máris megjelenik jobb alul egy kis firebug ikon, amire kattintva a Firebug számos megszokott funkcióját elérhetjük anélkül, hogy bármit is telepítettünk volna böngészőnkre.

 

< script src="https://getfirebug.com/firebug-lite.js" type="text/javascript">

 

Az alkalmazás mindenki számára hasznos lehet, aki fejelszteni szokott és jobban szereti mondjuk a Microsoft Internet Explorerét.

Ha pedig már a böngésző kiegészítőknél tartunk, aki Firefoxot használ ne feledkezzen meg a HTML Validator kiegészítő beszerzéséről, amely real time képes oldalunk W3C érvényességét ellenőrizni.

Firebug minden böngészőre

#totalstudio