Menu      

Google+ az új nagydobás

A Google bejelentette új mindent átfogó szolgáltatását, ami a Google+ vagy Google Plus nevet kapta. egyelőre még csak béta és meghívásos rendszeren működik, azonban sok információt máris megtudhattunk róla, ezt pedig most meg is osztjuk. Lássuk tehát hogyan sikerült a Google Facebook-ja.
A Google új projektje, a Google+ elég komoly fejlesztésenek tűnik. A kiindulás az, hogy jelenleg az internetes kommunikáció koránt sem olyan fejlett mint a valós életben jelenleg és egyelőre olyan fejlesztés nincs is ami, ezt megváltoztatná. A Google+ ezt több módon szeretné javítani. A szolgáltatás a jelenlegi pillanatban meghívóhoz kötött de még meghívóval sem mindig elérhető ugyanis teljesen leterhelt a rendszer a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően. A változások már sok helyen láthatóak két napja a Google fejléce sötétre váltott emellett változtak a keresési ikonok is. Aki eddig nem használta teljes mértékűen a Google fiókját, annak itt az ideje kicsit jobban bele ásnia magát ugyanis a Google+ funkciók kimondottan a kapcsolattartást könnyítik majd ismerőseink között, de lássuk mik is lesznek erre a legfőbb eszközei:

+Circles (körök)

A Circles igen sokat mondó névvel lett ellátva, és valóban azt is jelenti ami. Az interneten jelenleg vannak ismerőseink illetve olyan emberek, akiket nem ismerünk. Bár sokan próbálják csoportokba rendezni kapcsolataikat, azonban ez valljuk be nem az igazi, hiszen vannak olyanok, akiket szeretnénk egyszerre több csoportba is berakni, de duplikálni nem akarunk. Na erre tökéletes megoldás a Circles, amivel köröket hozhatunk létre és a köröknek akár metszetei is lehetnek. A létrehozott körökkel kattintásra oszthatunk meg dolgokat és közben nem kell azon aggódnunk, hogy valakinek kétszer küldünk el valamit, ha barátunk és egyben a munkatársunk is az illető.



+Sparks (szikrák)

A Sparks valószínűleg azért kapta ezt a nevet mert gyakorlatilag apró villanásokat kapunk az általunk keresett tartalmakról. Gyakorlatilag egy RSS feed olvasó DE NEM. Saját magunk állíthatunk be érdeklődési köröket, akár kulcsszavazva is, majd ha ez megvan, megadjuk a nyelvet és a Google lévén az egész internetet kívülről ismeri máris megy és megkeresi nekünk a legfrissebb tartalmakat és erről mindig értesít is. Az ilyen új tartalmakat egy gombnyomásra megoszthatjuk barátainkkal vagy akár a köreinkkel, illetve természetesen lehetőség van az azonnali megbeszélésre is kommentek formájában.



+Hangouts

A Hangouts-ra nem kimondottan lehet jó magyar szót találni, ezért ezt majd a Google-ra bízzuk. Alapvetően a Ustream és a Skype ötvözéséről beszélhetünk. Valaki elindít egy Hangout-ot mondjuk azzal a céllal, hogy új hajszerkezete van és a szokásos feltöltök egy fotót helyett máris kapcsolja be a kameráját amiről ismerősei értesítést kapnak. Ezzel pedig elindul a zsibvásár, mindenki becsatlakozhat és a Skype-ból már jól ismert videó konferenciában megbeszélhetik a fodrász mesterművét. A Skype-tól eltérően ez a funkció ingyenes lesz, de még nem hozták nyilvánosságra összesen hány ember tud beszabadulni egy Hangout-ba,m tehát egyszerre hány emberrel videokonferenciázhatunk élőképpel és élőhanggal



+Mobile (A Google+ mobilos alkalmazása)

Az összes funkció elérhető lesz Androidos rendszereken is. A program már letölthető, azonban csak az tud természetesen belépni, akinek aktív a Google+ fiókja. Íme a videó, ami bemutatja miként is működik majd a program.



+Location, location, location

Egyértelműen a Latitude továbbfejelsztése közösségi elemekkel való ellátása, ki mit hol csinál és még meg is beszélhetjük egymással

+Instant Upload

Felvesszük a tarlamat legyen az videó vagy fénykép és máris feltöltjük megosztjuk annak részleteit mindenkivel



+Huddle

Valójában nehéz lenne megfogalmazni mi is ez de leginkább egy közös chathez fogható, ahol real time beszélgethetünk mindenkivel kicsit GoogleTalk-os de mégsem hiszen ott nem volt csoportos beszélgetés majd meglátjuk mit is tud pontosan addig is itt a bemutató videó.



A Google+ a Google felső sávjában egy +You felirattal lesz majd elérhető. Egyelőre azonban várakozni kell, hiszen meghívásos alapon megy a történet a béta időszakban. A Google+ a felsoroltakon kívül gyakorlatilag minden olyan funkciót is magával hoz majd, mint például egy Facebook vagy egy Twitter, tehát a közösségi elemek sem fognak elmaradozni, csak minden fel lesz turbózva úgy Google módra.
Kíváncsian várjuk és ha sikerül meghívót szereznünk természetesen teszteljük is azonnal.



Google+ az új nagydobás

#totalstudio