Menu      

IE9 vs ExtJS

Köszönjük neked IE9! Visít fel agyvérzés közeli állapotban a web fejlesztő.
A mai nap belefutottam az Internet Explorer 9 es verziójába, melyet szépen fel is telepítettem. A telepítésről csak annyit, hogy két opció van, vagy bezárok minden programot, vagy majd telepítés után újra kell indítanom a gépet.
Választottam... Első opció zárj be minden programot... Oly annyira lezárt minden programot, hogy láthatóan a Windowst is egy kis időre deaktiválta, majd szépen magához tért az operációs rendszer, majdan felteszi a kérdést: Újraindítja most? Gyönyörű, de mindegy újra indítás után meg is tekintettem mi az újdonság. első ránézésre tetszett, végre semmi fölösleges gomb kavalkád, csak a lényeg!
El is látogattam gyorsan a nemrég elkészült webshop ra, melyet ExtJS ben programoztam, de nem töltődött be. Frankó! Irány a Developer tool! Az még mindig olyan butácska mint volt, de legalább értelmesen kinyögte mi a baja: Object doesn't support property or method 'createContextualFragment' .
Természetesen a következő utam googléhoz vezetett, ahol várható volt, hogy annyi linket találok mint égen a csillag. Igen, megint kimaradt valami a browserből, így kénytelenek vagyunk kicsit beletúrni az ExtJS core! fájljába.
A következő kódot kell beírni a végére az ext-js-all fájlnak. (Keressetek rá a Ext.Shadow.Pool függvényre, azt kell kicserélni.)

// Private utility class that manages the internal Shadow cache
Ext.Shadow.Pool = function() {
var p = [],
markup = Ext.isIE ?
'

':
'
';
return {
pull: function() {
var sh = p.shift();
if (!sh) {
//fix for IE9 - replace document.body.firstChild with Ext.getBody().first() - gets the first child skipping text nodes
sh = Ext.get(Ext.DomHelper.insertHtml("beforeBegin", Ext.getBody().first().dom, markup));
sh.autoBoxAdjust = false;
}
return sh;
},

 

push: function(sh) {
p.push(sh);
}
};
}();

 


De hogy egy jó szót is szóljak az új böngészőről, annyit kell mondjak, hogy látszik újra írták a javascript renderelést, mert az általam írt programok legalább 3 szor gyorsabbak mint voltak, és talán azt is állíthatom hogy gyorsabb a megjelenítés, mint Firefox -ban.

ExtJs Fórum

 

IE9 vs ExtJS

#totalstudio