info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Újabb lépés a HTTPS felé

2017-08-25 napon

Határozottan kijelenthetjük, hogy az internet sláger témája mostanában a HTTPS. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Google októbertől elvárja minden olyan oldaltól a titkosítást, ahol űrlap található. 

Jó ideje már annak, hogy a Google bejelentette, a HTTPS – el kiszolgáló domaineket, weboldalakat előrébb fogja rangsorolni a találati listákban, ami azt jelenti, hogy a titkosított adatfolyammal rendelkezés rangsorolási szemponttá vált.

A figyelmeztetés

A változások természetesen nem hirtelen - derült égből úthengerként -  történnek most sem, jó előre figyelmeztetik a webmester eszközök adminisztrátorait, méghozzá  a - Google által kiküldött -  következő tárggyal ellátott e-mailekkel:
A Chrome biztonsági figyelmeztetéseket jelenít meg a következőn: http://www.domained.hu

A teljes szöveg pedig így fest:

  1. októberétől kezdődően a Chrome (62-es verzió) „NEM BIZTONSÁGOS” figyelmeztetést jelenít meg, ha a felhasználók HTTP-oldalon írnak be szöveget valamilyen űrlapba, valamint az összes HTTP-oldal inkognitómódban történő felkeresésekor.

 

Az Ön webhelyén a következő URL-ek tartalmaznak olyan szövegbeviteli mezőket (például < input type="text" > vagy < input type="email" >), amelyek aktiválják a Chrome új figyelmeztetését. Nézze át ezeket a példákat, hogy lássa, hol jelennek meg a figyelmeztetések, és hogy segíthessen megvédeni a felhasználók adatait. A felsorolás nem teljes.

http://www.domained.hu/

Az új figyelmeztetés azon hosszútávú terv része, amelynek célja valamennyi HTTP-protokollon keresztül kiszolgált oldal „nem biztonságosként” történő megjelölése.

A problémát a következőképp háríthatja el:

Áttelepítés HTTPS-re

Az utasítás elég konkrét, át kell térni HTTPS –re. Leírva egyszerűnek hangzik, de mi, szakemberek biztosan tudjuk, hogy egy általános weboldal tulajdonosoknak ez ugyan olyan varázslat, mint amilyen maga a weboldaluk működése is.

Arról, hogy mi az a HTTPS és hogy miként kell áttérni rá, a Google ide vonatkozó súgó oldalán bővebb információkat kaphatunk.

A webhely védelme HTTPS protokollal

Lényegében, ha össze kéne foglalnunk ezt a figyelmeztetést, annyit mondanánk, hogy amennyiben van egy olyan weboldalunk, amelyen űrlap található (például egy kapcsolat űrlap), akkor már át kell térjünk HTTPS-re, különben a Google Chrome a címsor mellett azt fogja jelezni, hogy az oldalunk nem megbízható.

HTTPS a Total Studio-nál

Azoknak az ügyfeleinknek, akik webáruházat üzemeltetnek vagy keresőoptimalizálást rendeltek tőlünk, alapértelmezetten ajánlottuk az oldaluk HTTPS-el való ellátását. Ez minimális költséget jelent éves szinten, azonban egy biztonságosabb és professzionálisabb megjelenést biztosít a weboldalaknak.

Érdemes tudni, hogy létezik ingyenes megoldása is már ennek a hitelesítésnek, ennek azonban az a hátránya, hogy bizonyos böngészők és eszközök nem támogatják, valamint - természetesen -nem jár hozzá support és biztosítás.

A Total Studio nem forgalmazza az ingyenes megoldást, hiszen a fizetős is éves szinten alig emeli meg a tárhely díjat, ellenben ingyenesség helyett egy megbízhatóbb megoldást kínálunk.

Ráadásul egy évvel ezelőtt jelentősen lecsökkentettük a HTTPS árát, ugyanis most már fix IP sem kell a szolgáltatáshoz és sokkal könnyebben elérhető az interneten.

Amennyiben nem szeretné, hogy weboldala a fentieknek leírt módon legyen megjelölve a Google-ban, rendelje meg most 5.000 Ft+ÁFA/év–es díjon a hitelesítést és mi elvégezzük a szükséges beállításokat a weboldalán.

Megrendelem a HTTPS szolgáltatást!

Amennyiben bármi kérdése lenne még a témával kapcsolatban, keressen minket bizalommal.

  • 2017-08-25 napon
  • Webes tippek, trükkök

Kapcsolódó

Biztosan sokan kerestünk már képeket a Google Images –ben, sőt általában azért keresünk képet ott, hogy utána használhassuk valamilyen tartalmunkban. Azonban a felület pár napja megváltozott…
2018. Január 24.
Több mint két éves fejlesztés után, megjelent a legnépszerűbb frontend framework új verziója, amely remélhetőleg méltó utódja lesz a Bootstrap 3 nak.
Akik rendszeresen olvasnak minket, azok jól tudják, hogy korábbi cikkünkben részletesen írtunk a HTTPS-re való átállás előnyeiről. Ennek köszönhetően sok ügyfelünk keresett meg minket, hogy tegyük biztonságossá weboldalát. Az átállás azonban nem csupán egyetlen gombnyomás, hanem egy olyan művelet, amely némi technikai utánkövetést is igényel. S hogy pontosan mi is ez, azt az alábbiakban vesszük górcső alá.
Weboldalunk megtekintésekor először a kinézetével találkozik a látogató, ezért nagyon fontos, hogy az első benyomás pont azt tükrözze, amit közvetíteni szeretnénk. De miképp alakítsuk ki ezt a képet, hogyan inspirálódjunk? Ebben próbálunk segíteni.