info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Újabb lépés a HTTPS felé

2017-08-25 napon

Határozottan kijelenthetjük, hogy az internet sláger témája mostanában a HTTPS. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Google októbertől elvárja minden olyan oldaltól a titkosítást, ahol űrlap található. 

Jó ideje már annak, hogy a Google bejelentette, a HTTPS – el kiszolgáló domaineket, weboldalakat előrébb fogja rangsorolni a találati listákban, ami azt jelenti, hogy a titkosított adatfolyammal rendelkezés rangsorolási szemponttá vált.

A figyelmeztetés

A változások természetesen nem hirtelen - derült égből úthengerként -  történnek most sem, jó előre figyelmeztetik a webmester eszközök adminisztrátorait, méghozzá  a - Google által kiküldött -  következő tárggyal ellátott e-mailekkel:
A Chrome biztonsági figyelmeztetéseket jelenít meg a következőn: http://www.domained.hu

A teljes szöveg pedig így fest:

  1. októberétől kezdődően a Chrome (62-es verzió) „NEM BIZTONSÁGOS” figyelmeztetést jelenít meg, ha a felhasználók HTTP-oldalon írnak be szöveget valamilyen űrlapba, valamint az összes HTTP-oldal inkognitómódban történő felkeresésekor.

 

Az Ön webhelyén a következő URL-ek tartalmaznak olyan szövegbeviteli mezőket (például < input type="text" > vagy < input type="email" >), amelyek aktiválják a Chrome új figyelmeztetését. Nézze át ezeket a példákat, hogy lássa, hol jelennek meg a figyelmeztetések, és hogy segíthessen megvédeni a felhasználók adatait. A felsorolás nem teljes.

http://www.domained.hu/

Az új figyelmeztetés azon hosszútávú terv része, amelynek célja valamennyi HTTP-protokollon keresztül kiszolgált oldal „nem biztonságosként” történő megjelölése.

A problémát a következőképp háríthatja el:

Áttelepítés HTTPS-re

Az utasítás elég konkrét, át kell térni HTTPS –re. Leírva egyszerűnek hangzik, de mi, szakemberek biztosan tudjuk, hogy egy általános weboldal tulajdonosoknak ez ugyan olyan varázslat, mint amilyen maga a weboldaluk működése is.

Arról, hogy mi az a HTTPS és hogy miként kell áttérni rá, a Google ide vonatkozó súgó oldalán bővebb információkat kaphatunk.

A webhely védelme HTTPS protokollal

Lényegében, ha össze kéne foglalnunk ezt a figyelmeztetést, annyit mondanánk, hogy amennyiben van egy olyan weboldalunk, amelyen űrlap található (például egy kapcsolat űrlap), akkor már át kell térjünk HTTPS-re, különben a Google Chrome a címsor mellett azt fogja jelezni, hogy az oldalunk nem megbízható.

HTTPS a Total Studio-nál

Azoknak az ügyfeleinknek, akik webáruházat üzemeltetnek vagy keresőoptimalizálást rendeltek tőlünk, alapértelmezetten ajánlottuk az oldaluk HTTPS-el való ellátását. Ez minimális költséget jelent éves szinten, azonban egy biztonságosabb és professzionálisabb megjelenést biztosít a weboldalaknak.

Érdemes tudni, hogy létezik ingyenes megoldása is már ennek a hitelesítésnek, ennek azonban az a hátránya, hogy bizonyos böngészők és eszközök nem támogatják, valamint - természetesen -nem jár hozzá support és biztosítás.

A Total Studio nem forgalmazza az ingyenes megoldást, hiszen a fizetős is éves szinten alig emeli meg a tárhely díjat, ellenben ingyenesség helyett egy megbízhatóbb megoldást kínálunk.

Ráadásul egy évvel ezelőtt jelentősen lecsökkentettük a HTTPS árát, ugyanis most már fix IP sem kell a szolgáltatáshoz és sokkal könnyebben elérhető az interneten.

Amennyiben nem szeretné, hogy weboldala a fentieknek leírt módon legyen megjelölve a Google-ban, rendelje meg most 5.000 Ft+ÁFA/év–es díjon a hitelesítést és mi elvégezzük a szükséges beállításokat a weboldalán.

Megrendelem a HTTPS szolgáltatást!

Amennyiben bármi kérdése lenne még a témával kapcsolatban, keressen minket bizalommal.

  • 2017-08-25 napon
  • Webes tippek, trükkök

Kapcsolódó

Az egyoldalas vagy más néven one-page design előre törésének egy egyszerű és megalapozott indok az alapja: a weboldalak sebességének növelése. Ráadásul remekül használható reszponzív weboldalak tervezésénél, ami minden készüléken tökéletesen jeleníti a weboldalt. Természetesen számtalan eset előfordul, amikor egy weboldal esetében nem elegendő a one-page design használata. A kérdés mindig az, hogy céljaink eléréséhez megfelelő segítséget nyújt – e az egyoldalas design? Nézzük meg milyen előnyöket és hátrányokat hordoz magában a használata.
Egy hét múlva, július elsején indul a sokak által „NAV csodafegyverének” elkönyvelt online számla elnevezésű adatgyűjtő szoftver, amelynek használata, minden cég számára kötelező lesz. De hogy pontosan mi is ez? Legfrissebb cikkünkben technikai szemszögből vesézzük ki a rendszert.
Mindenki GDPR lázban ég (természetesen mi is, de csak takarék lángon)! Egy következő cikkünkben kivesézzük majd a történteket a mi szemszögünkből, de addig is ellátjuk olvasóinkat egy hasznos tanáccsal: Mire figyeljünk weboldalunk statisztikáit illetően.
Március 31-én bezárta kapuit a Goggle Recaptcha v1, a legelső verziójú ember/bot* ellenőrző alkalmazás a Googlétól.