Menu      

Egyedi weboldal vs. WordPress – melyik a jobb választás?

Az üzleti világban saját weboldal nélkül ma már lehetetlen érvényesülni. Emiatt bármilyen vállalkozásról is legyen szó, elkerülhetetlen, hogy az első lépések között szerepeljen a honlap létrehozása.

A cég weblapjának felépítése, stílusa, mondanivalója sokat nyom a latba, hiszen egy káoszos szájt pillanatok alatt elijeszti még a leglelkesebb érdeklődőket is. Emiatt nagy dilemmát jelenthet, hogy milyen – egyedi fejlesztésű vagy valamilyen nyílt forráskódú (például WordPress) CMS-re épülő – weblap mellett tegye-e le a voksát. A döntés előtt persze a legfőbb kérdés, hogy az üzleti célokat melyik szolgálja a leginkább. 

WordPress, azaz a „csináld magad” weboldal

A WordPress egy olyan weblap motor, amivel akár programozói ismeretek nélkül, saját kezűleg is össze lehet kattintgatni egy honlapot. Ez egy kifejezetten jó, elterjedt keretrendszer, amely azoknak kínál megoldást, akiknek megfelel egy sémákhoz igazodó oldal, és elegendő türelemmel, idővel, affinitással rendelkeznek ahhoz, hogy azt kezelni tudják. 

A WordPress tulajdonképpen egy beugró honlapnak felel meg. Ennek értelmében, ha valaki megelégszik egy kezdetleges weblappal – amibe rengeteg időt és energiát képes fektetni – annak ez tökéletes választás lehet.

Wordpress vs egyedi fejlesztés

A felhasználó sablonok tömkelegével dolgozhat, csak arra kell figyelni, hogy a rengeteg apró részletben ne vesszen el.

Webfejlesztők segítségével az oldalba egyedi elemek is építhetők, ennek azonban korlátai vannak. 

A WordPress alapú honlap folyamatos karbantartást igényel, ugyanis egy nyílt forráskódú szoftverről beszélünk, ami támadásoknak van kitéve. Így ha a weblap nincs gondozva, három éven belül garantáltan új oldalt kell kreálni, a régit ugyanis nagy eséllyel feltörik. 

Konyhanyelven: a WordPress egy gyors, olcsó, instant leves. Rakhat hozzá répát, borsót, zellert – ettől igazibb lesz, de valódi zöldségleves sosem lesz belőle. Ezzel szemben az egyedi fejlesztésű honlap eredeti, ízletes finomság, amelyhez a szakács olyan friss zöldségeket rakhat, amilyeneket csak szeretne. 

A legfőbb kérdés, hogy vajon megéri az instant leves felturbózásával foglalkozni, ha igazi zöldséglevest is kérhet?

Wordpress vagy egyedi fejlesztés

Egyedi fejlesztés a TotalStudio-val – ahol a weboldalnak csak a képzelet szabhat határt

Az egyedi honlapok nem rendelkeznek kerettel, így a bennük rejlő lehetőségek is korlátlanok. Ezáltal minőségi, a cégre szabott weboldal készíthető. Továbbá, bármi történjék is, van kihez fordulnia, a webfejlesztés nem a saját idejéből megy el.

A TotalStudio-nál mi megbízóink számára teljes körű szolgáltatást nyújtunk. Nemcsak elkészítjük a honlapot, majd továbbállunk, hanem folyamatos támogatást kínálunk, a tartalmak feltöltésétől kezdve, egészen a váratlan helyzetek gyors kezeléséig. 

Az újabbnál újabb trendek állandó követése mellett mind a vásárlói, mind a tulajdonosi igényeket egyaránt maximálisan kiszolgáljuk. Munkánk során nyílt forráskódú szoftvereket használunk, azonban ezekre ráépítünk, ezáltal a honlapot tökéletesen megbízhatóvá, a támadóktól védetté tesszük. 

Saját CMS rendszerünk kezelőfelületei és funkciói átláthatóak és könnyedén használhatóak, ugyanis hasonlítanak a WordPress és egyéb weboldalszerkesztők felületeihez. A kész webhely átadásakor ügyfeleink tőlünk egy jól adminisztrálható honlapot kapnak kézhez, amivel a későbbiekben kényelmesen dolgozhatnak. 

Nem mondhatjuk, hogy a WordPress rossz rendszer. Optimális megoldás, ha tisztában van a korlátaival, nehézségeivel, és képes megbékélni mindezekkel. 

Azonban amennyiben professzionális internetes oldalra vágyik, valami egészen másra van szüksége!

Mi segítünk egyedi igényeinek megvalósításában! Forduljon hozzánk bizalommal!

Egyedi weboldal vs. WordPress – melyik a jobb választás?

#totalstudio