info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Megjelent a Bootstrap 4!

2018-01-24 napon

Több mint két éves fejlesztés után, megjelent a legnépszerűbb frontend framework új verziója, amely remélhetőleg méltó utódja lesz a Bootstrap 3 nak.

Egyértelműen csak a szakmát pezsdítheti fel az a tény, hogy kijött a Bootstrap 4, amely segítségével még könnyebb lesz mobilbarát oldalakat készíteni, és még gyorsabban lehet majd összeállítani egy weboldalt az alapoktól.

A Bootstrapot két - a Twitternél dolgozó - alkotó találta ki, akik megunták a sokféle libary használatát a weboldalakon, így jött az ötlet, mi lenne ha, írnának egy nagy libet, amiben benne van a legtöbb olyan megoldás, amit a weboldalak nagy százaléka használ.

Ebből született a Bootstrap, amely mindamellett, hogy az egyik legnépszerűbb frontend developer libary lett, megtartotta ingyenességét és opensource projekt lévén, a közösség elég sokat tett hozzá, hogy igazán felhasználóbarát legyen.

Mi több éve már csak ezzel a keretrendszerrel dolgozunk, hiszen kész megoldásokat kínál egy mobiloptimalizált weboldal építéséhez.

Mivel ez a verzió nagyrészt kompatibilis az előzővel, inkább csak kiegészíti azt, így ha nagyon át szeretnénk állni a 4 –es verzióra, elvileg nyugodtan megtehetjük, utána pedig élvezhetjük az új verzió nyújtotta újdonságokat.

  • 2018-01-24 napon
  • Webfejlesztés
Tamás Gergely

Kapcsolódó

2018. November 24.
Szoktuk mondani, egy weboldalt 3-4 év után érdemes újra gondolni. Így tettünk a parkapcsolati-tanacsadas.hu honlapnál is, egyszerűen újra gondoltuk ügyfelünk kérésére.
Régi ügyfeleink szinte kivétel nélkül fel szoktak keresni minket, hogy bizonyos idő elteltével úgy érzik, weboldaluk már nem aktuális, nem felel meg a legújabb trendeknek és felhasználói elvárásoknak, ami az esetek 100% -ában igaz is. A web piac ugyanis gyrsan és állandóan változik, tehát 3-4 év után egy weboldal elavulttá válik.
Az egyoldalas vagy más néven one-page design előre törésének egy egyszerű és megalapozott indok az alapja: a weboldalak sebességének növelése. Ráadásul remekül használható reszponzív weboldalak tervezésénél, ami minden készüléken tökéletesen jeleníti a weboldalt. Természetesen számtalan eset előfordul, amikor egy weboldal esetében nem elegendő a one-page design használata. A kérdés mindig az, hogy céljaink eléréséhez megfelelő segítséget nyújt – e az egyoldalas design? Nézzük meg milyen előnyöket és hátrányokat hordoz magában a használata.
Egy hét múlva, július elsején indul a sokak által „NAV csodafegyverének” elkönyvelt online számla elnevezésű adatgyűjtő szoftver, amelynek használata, minden cég számára kötelező lesz. De hogy pontosan mi is ez? Legfrissebb cikkünkben technikai szemszögből vesézzük ki a rendszert.