info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Megjelent a Bootstrap 4!

2018-01-24 napon

Több mint két éves fejlesztés után, megjelent a legnépszerűbb frontend framework új verziója, amely remélhetőleg méltó utódja lesz a Bootstrap 3 nak.

Egyértelműen csak a szakmát pezsdítheti fel az a tény, hogy kijött a Bootstrap 4, amely segítségével még könnyebb lesz mobilbarát oldalakat készíteni, és még gyorsabban lehet majd összeállítani egy weboldalt az alapoktól.

A Bootstrapot két - a Twitternél dolgozó - alkotó találta ki, akik megunták a sokféle libary használatát a weboldalakon, így jött az ötlet, mi lenne ha, írnának egy nagy libet, amiben benne van a legtöbb olyan megoldás, amit a weboldalak nagy százaléka használ.

Ebből született a Bootstrap, amely mindamellett, hogy az egyik legnépszerűbb frontend developer libary lett, megtartotta ingyenességét és opensource projekt lévén, a közösség elég sokat tett hozzá, hogy igazán felhasználóbarát legyen.

Mi több éve már csak ezzel a keretrendszerrel dolgozunk, hiszen kész megoldásokat kínál egy mobiloptimalizált weboldal építéséhez.

Mivel ez a verzió nagyrészt kompatibilis az előzővel, inkább csak kiegészíti azt, így ha nagyon át szeretnénk állni a 4 –es verzióra, elvileg nyugodtan megtehetjük, utána pedig élvezhetjük az új verzió nyújtotta újdonságokat.

  • 2018-01-24 napon
  • Webfejlesztés
Tamás Gergely

Kapcsolódó

Egy hét múlva, július elsején indul a sokak által „NAV csodafegyverének” elkönyvelt online számla elnevezésű adatgyűjtő szoftver, amelynek használata, minden cég számára kötelező lesz. De hogy pontosan mi is ez? Legfrissebb cikkünkben technikai szemszögből vesézzük ki a rendszert.
Mindenki GDPR lázban ég (természetesen mi is, de csak takarék lángon)! Egy következő cikkünkben kivesézzük majd a történteket a mi szemszögünkből, de addig is ellátjuk olvasóinkat egy hasznos tanáccsal: Mire figyeljünk weboldalunk statisztikáit illetően.
Március 31-én bezárta kapuit a Goggle Recaptcha v1, a legelső verziójú ember/bot* ellenőrző alkalmazás a Googlétól.
Biztosan sokan kerestünk már képeket a Google Images –ben, sőt általában azért keresünk képet ott, hogy utána használhassuk valamilyen tartalmunkban. Azonban a felület pár napja megváltozott…