Menu      

Megjelent az Ext JS 5!

Megjelent az egyik legsikeresebb javascript keretrendszer az ExtJS legújabb verziója, amely több éve meghatározó szerepet tölt be a fejlesztői piacon.
A már több hónapja béta verzióban elérhető ExtJS 5 a közel két éve megjelent 4.0 -át váltja fel.A keretrendszer továbbra is az egyedi szoftverek és alkalmazások fejlesztőit célozza meg, ismét egy korszakot lezárva, újra átgondolva az eddigi szoftverstruktúrát. Talán a legnagyobb újításként mutatja be a külföldi sajtó az MVVM architektúrát, melyet mostantól az ExtJS 5 is támogat. Ez az elterjedt MVC struktúrához hasonló, azonban a könnyítések kedvéért a „C" -t mint vezérlőt felváltja egy „VM" úgynevezett nézet model. Programozás technikailag ez annyit jelent, hogy nem, kell foglalkozzunk minden űrlap kitöltésnél, vagy listánál az eseményekkel, ugyanis a keretrendszer az alap műveleteket ismeri és automatikusan alkalmazza a megfelelő helyen. Például egy form mentést nem kell controllerrel lekezelnünk, mert ha jól konfiguráljuk a Model -t és a View -ot, automatikusan elmentődik az űrlap adatai az adatbázisunkba.

Természetesen ez csak egy finomság a sok közül, még kiemelhetjük a nagy újítások közt a reszponzivitást, melyre nagyobb hangsúlyt fektettek, ezzel a szoftverünk mobil eszközökön is tökéletesen használható lesz, ezt segíti az új design is melyet „Neptune" -nak neveztek el.

Cégünk saját, nagy sikerű CRM rendszerét ExtJS 3.4 -re fejlesztette, és az azóta eltelt idő alatt megrendelőink aktívan használják a programokat, így méltán nevezhetjük kopásállónak. Terveinkben már szerepel egy új ExtJS 5 alapú saját CRM rendszer fejlesztése, melyben sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd az MVC struktúra követése és keretrendszerek alkalmazása, így gyorsan jó, egyedi fejlesztésű CRM rendszerek kivitelezését fogjuk továbbra is vállalni.

Megjelent az Ext JS 5!

#totalstudio