Menu      

IE kinézet Firefox alá

Biztosan vannak olyanok, akik bár működésében egyértelműen a Firefox felé húznak, de azért külalakban még mindig az IE-t tartják etalonnak főleg az IE7 bevezetése óta, hiszen sok mindent lehet mondani az új IE-re de hogy ronda azt biztosan nem. Most egy kis tutorial szerűséggel megmutatjuk miként is lehet könnyedén átalakítani Firefoxunkat Internet Explorer 8 kinézetűvé.
Első lépésben mindenképp telepítsünk fel egy új verziós Internet Explorert lehetőleg a 8-asat, amelye elég jó böngésző és véleményem szerint egyetlen nagy hátránya a Firefoxxal szemben, hogy nincsenek hozzá normális Addonok. A Internet Explorer 8-at a lenti linken tölthetitek le.

1. lépés
Ezután szükségünk lesz egy Internet Explorer ikonra, méghozzá ICO formátumban. Ez a neten kicsit nehezen fellelhető, de hogy senkinek ne kelljen órákig túrnia íme mi letölthetővé tesszük a 32 bites 16x16 - egészen a nagy méretig, ezt mentsük le rögtön az alábbi mappába: C:\Program Files\MOzilla Firefox\chrome\icons\default. Több mint valószínű, hogy nem lesz icons és benne default mappa de ne ijedjünk meg hozzuk létre és másoljuk bele a main-window.ico fájlunkat

Internet Explorer 7 ikon (.ico) letöltése


2.lépés

Ezzel már el értük hogy a bal felső sarkában a Firefoxunk Internet Explorer ikont kapjon csukjuk le a böngészőt és indítsuk újra, ha látjuk az ikont akkor máris haladjunk tovább. Menjünk fel az Mozilla Addons oldalára mert szükségünk lesz Firefox alá egy IE témára. MI egyértelműen a Vista Aero elnevezésű skin-t ajánljuk, ezt a lenti linken tölthetitek le, telepíteni pedig a szokásos módon lehet.

Vista Aero Firefox Theme letöltése

3.lépés
Ha már itt vagyunk az Addon oldalon keressük meg a Hide Menubar nevű addont, amely ahogy a neve is mutatja arra hivatott szolgálni, hogy a Firefox felső menüsorát kiiktassuk, Telepítsük és indítsuk újra a Firefoxot.

Hide Menubar Addon letöltése


Ezzel gyakorlatilag böngészőnk már úgy néz ki mintha Internet Explorer 8 lenne. Kísérteties a hasonlóság, ahogy azt a lenti képeken is láthatjátok

Firefox IE kinézetben

Internet Explorer 8 eredeti kinézet



Akik szeretnék, hogy lent a Task Bar-on vagyis az Indítópulton is Internet Exploreres ikonjuk legyen firefox helyett a következő pár egyszerű lépést hajtsák végre:
  1. Készítsünk egy Parancsikont a Firefox-ról, vagy másoljuk az asztalra a Startmenüben található ikont
  2. Jobb gomb az ikonon majd Tulajdonságok -> Parancsikon fül -> Alul van egy Ikon változtatása gomb. Erre kattintsunk
  3. A felugró ablakban válasszuk a Tallózás gombot majd keressük meg gépünkön az Internet Explorer-t, amit telepítettünk. C:\Program Files\Internet Explorer\iexplorer.exe, nyomjunk a választás gombra.
  4. A felkínált ikonokból válasszuk ki az elsőt majd nyomjunk az OK gombokra.

Készen is lennénk van egy parancsikonunk, ami a Firefoxra mutat , IE ikonja van ezt tetszés szerint másolhatjuk akárhová.
Ennyi lenne tehát a trükk, reméljük hasznos volt!
IE kinézet Firefox alá

#totalstudio