Menu      

PSD előnézet Windows-ban

A Photoshp 7.0 óta küzdünk a legtöbben azzal a problémával, hogy a Windows nem képes kis thumb ikonokat generálni PS fájlokból ezért nekünk mindenképp meg kell nyitni a PS-t, hogy láthassuk az adott fájlnév mit is rejt. Ezzel a bejegyzéssel most erre a problémára nyújtunk megoldást.
A problémára számos megoldás létezik, lássuk első körben a legegyszerűbbet.
A MysticThumbs alkalmazása a leg egyszerűbb útvonal ugyanis egyetlen telepités után mársi látjuk a hatást függetlenül attól, hogy milyen verziójú Windows operációs rendszert használunk (XP, Vista, 7). A program letöltése után folyamatosan fut majd a háttérben és cserélgeti le többek között a PSD fájlokat is kis thumb képes verzióvá. Lévén különálló programról van szó nem kell a Windows-hoz egyáltalán hozzányúlni plusz számos beállítási lehetőséget is kapunk. Sajnos a program 30 napos próbaverziós.

A következő egyszerűsített megoldás, ha Irfanview-ot telepítünk a gépünkre, amely egy igazán jó képnézegető alkalmazás ráadásul ingyenes. A program telepítése után belemászik a rendszerbe és a PSD fájlok számára is generál kis előnézeti képet.

Most pedig jöjjön az a megoldás, amely a Windows rendszerét módosítja.

Windows XP
XP alatt elég egyszerű dolgunk van, hiszen a beavatkozás alig vesz igénybe pár percet, ha mindent jól csinálunk lássuk lépésről lépésre mi a teendő:

1. Töltsük le ezt a csomagot
2. Másoljuk be a psicon.dll-t a C:\Program Files\Common Files\Adobe\Shell mappába
3. Futtassuk le az Adobe.reg fájlt
4. Indítsuk újra a számítógépet

Windows 7 alá egyelőre nincs megfelelően működő ingyenes megoldás tehát be kell érni a MysticThumbs vagy a Ardfry fizetős programjaival.
PSD előnézet Windows-ban

#totalstudio