info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Web hírek

Cégünket érintő újdonságok, információk

A windowsos verzióban aktiválták a videók GPU-gyorsítását, és elérhetővé tették a do not track opciót, frissítették a flash playert és még számos újdonsággal jött meg a Google Chrome 23
A büntető törvénykönyvt módosító internetszolgáltatókat kötelező tervezet pár hete került társadalmi vitára, de a parlament még ebben a hónapban elfogadhatja azt.
A hazai e-kereskedelmi piac fejlődése és a fogyasztóvédelmi szabályoknak megfelelő működése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org).
Mérföldkőhöz érkezett a világ legnépszerűbb portálja: a regisztrált tagok száma meghaladta az egymilliárdot. A gyengébb tőzsdei szereplés sem tette népszerűtlenebbé a platformot.
Bár az elmúlt hónapokban rendkívül sok szó esik a Microsoft új operációs rendszeréről, ennek ellenére a felhasználók többségét még egyáltalán nem érdekli a szoftver.
Úgy néz ki véglegesen is megtörni látszik az Internet Explorer sikertörténete. Az alternatív böngészők éveken át nem tudták leszorítani a Microsoft termékét, sőt a Firefox egész fennállása alatt képtelen volt azt lehagyni, most viszont új böngésző kerülhet a trónra váglegesen az év végéig.
Indulhat a versenyfutás a legjobb nevekért a Google+ rendszerében is. A vanity URL, azaz egyedi webcímekért legutoljára a Facebookon kellett megküzdeni, most néhány napon belül a Google+ is bevezeti őket. A mostani bonyolult számsor helyett várhatóan jövő héten már mindenki egyedi néven linkelheti magát.
Igen figyelemre méltó keretet tett félre a kormány az Országgyűlés új internetes honlapjának illetve a hozzá kapcsolódó információs rendszerének lefeljesztésére.
Szexuális zaklatóktól való félelem, generációs szakadék vagy csak általános bizalmatlanság az oka, hogy világszerte egyre több felnőtt veszi kezébe gyerekei digitális életét. A gyerekek kibertérben való védelmét biztosító szoftverek közül sok csupán tartalmak blokkolására szolgál, jelentős részükkel viszon kémkedni is lehet a gyerekek online tevékenysége után. Pedig egy ENSZ egyezmény már húsz éve kimondja, hogy a gyerekeknek is van joga a magánélethez, azonban a gyakorlatban ez mégsincs mindig így.
A népszerű webböngésző legfrissebb kiadása új, az eddigieknél jobb felhasználói élményt nyújt, ugyanis átdolgozott főoldallal (Home Page) és új, a böngészőfülek működését befolyásoló funkciókkal bővült.
Vajon belegondoltunk abba, hogy a világhálón töltött idő hány százalékát töltjük el ésszerű tevékenységekkel és hány órát szörfölünk céltalanul? A Greenpeace egyik munkatársa erre próbált rávilágítani.
A Windows RT, vagy az új operációs rendszer tabletes verziójának felhasználói számára is elérhetővé kellene tenni a böngészőválasztás lehetőségét - fejti ki a Mozilla vezető jogásza egy blogbejegyzésben.