info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Megjelent a Bootstrap 4!

2018-01-24 napon

Több mint két éves fejlesztés után, megjelent a legnépszerűbb frontend framework új verziója, amely remélhetőleg méltó utódja lesz a Bootstrap 3 nak.

Egyértelműen csak a szakmát pezsdítheti fel az a tény, hogy kijött a Bootstrap 4, amely segítségével még könnyebb lesz mobilbarát oldalakat készíteni, és még gyorsabban lehet majd összeállítani egy weboldalt az alapoktól.

A Bootstrapot két - a Twitternél dolgozó - alkotó találta ki, akik megunták a sokféle libary használatát a weboldalakon, így jött az ötlet, mi lenne ha, írnának egy nagy libet, amiben benne van a legtöbb olyan megoldás, amit a weboldalak nagy százaléka használ.

Ebből született a Bootstrap, amely mindamellett, hogy az egyik legnépszerűbb frontend developer libary lett, megtartotta ingyenességét és opensource projekt lévén, a közösség elég sokat tett hozzá, hogy igazán felhasználóbarát legyen.

Mi több éve már csak ezzel a keretrendszerrel dolgozunk, hiszen kész megoldásokat kínál egy mobiloptimalizált weboldal építéséhez.

Mivel ez a verzió nagyrészt kompatibilis az előzővel, inkább csak kiegészíti azt, így ha nagyon át szeretnénk állni a 4 –es verzióra, elvileg nyugodtan megtehetjük, utána pedig élvezhetjük az új verzió nyújtotta újdonságokat.

  • 2018-01-24 napon
  • Webfejlesztés
Tamás Gergely

Kapcsolódó

Biztosan sokan kerestünk már képeket a Google Images –ben, sőt általában azért keresünk képet ott, hogy utána használhassuk valamilyen tartalmunkban. Azonban a felület pár napja megváltozott…
Sablon alapján készült bemutatkozó oldal? Azt gondolod, uncsi?
Akik rendszeresen olvasnak minket, azok jól tudják, hogy korábbi cikkünkben részletesen írtunk a HTTPS-re való átállás előnyeiről. Ennek köszönhetően sok ügyfelünk keresett meg minket, hogy tegyük biztonságossá weboldalát. Az átállás azonban nem csupán egyetlen gombnyomás, hanem egy olyan művelet, amely némi technikai utánkövetést is igényel. S hogy pontosan mi is ez, azt az alábbiakban vesszük górcső alá.
2017. Augusztus 25.
Határozottan kijelenthetjük, hogy az internet sláger témája mostanában a HTTPS. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Google októbertől elvárja minden olyan oldaltól a titkosítást, ahol űrlap található.