info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Viszlát PHP5.x helló PHP7

2017-01-02 napon

A 2016 -os év lezárásával a webfejlesztők egy új korszakot lesznek kénytelenek építeni, ugyanis megszűnt a népszerű webes programnyelv a PHP legelterjedtebb verziójának támogatása.
Azért nem annyira drasztikus maga a váltás, hiszen a PHP -nál sosem voltak ezen lépések drasztikusak, több év alatt futtatnak ki egy-egy fő verziót, így a PHP7 megjelenését követően egy évet hagytak az átállása. Viszont azt se felejthetjük el, hogy a PHP 5.x es verziója már nagyon régóta fut, és az 5.6.x es szériáig jutott el, itt volt az ideje a vérfrissítésnek, mely a PHP7 néven érkezett meg. Gyorsabb lett a programnyelv, azonban azt semmiképp nem mondhatjuk, hogy lefelé a kompatibilitásra törekedtek volna, tehát a régi kódokat újra kell írni. És már érdemes a PHP 7.1 felé kacsintgatni, hiszen az a legfrissebb verzió.

És, hogy mit várhatunk az 5.x kivezetésével? Újdonságokat biztos, hogy nem, és biztonsági frissítéseket se nagyon, maximum a tényleg kritikus hibákat próbálják majd foltozni még.
Tehát mindenkinek javallott az új programokat már PHP 7.x -re átírni.
  • 2017-01-02 napon
  • Webfejlesztés

Kapcsolódó

Mindenki GDPR lázban ég (természetesen mi is, de csak takarék lángon)! Egy következő cikkünkben kivesézzük majd a történteket a mi szemszögünkből, de addig is ellátjuk olvasóinkat egy hasznos tanáccsal: Mire figyeljünk weboldalunk statisztikáit illetően.
Régi ügyfelünk új weboldalt kapott, mivel a projekt előrehaladtával és a trendek változásával a weboldalnak is lépést kell tartania.
Március 31-én bezárta kapuit a Goggle Recaptcha v1, a legelső verziójú ember/bot* ellenőrző alkalmazás a Googlétól.
Biztosan sokan kerestünk már képeket a Google Images –ben, sőt általában azért keresünk képet ott, hogy utána használhassuk valamilyen tartalmunkban. Azonban a felület pár napja megváltozott…