info@totalstudio.hu    +36 20 930 9231    +36 20 313 9004

Viszlát PHP5.x helló PHP7

2017-01-02 napon

A 2016 -os év lezárásával a webfejlesztők egy új korszakot lesznek kénytelenek építeni, ugyanis megszűnt a népszerű webes programnyelv a PHP legelterjedtebb verziójának támogatása.
Azért nem annyira drasztikus maga a váltás, hiszen a PHP -nál sosem voltak ezen lépések drasztikusak, több év alatt futtatnak ki egy-egy fő verziót, így a PHP7 megjelenését követően egy évet hagytak az átállása. Viszont azt se felejthetjük el, hogy a PHP 5.x es verziója már nagyon régóta fut, és az 5.6.x es szériáig jutott el, itt volt az ideje a vérfrissítésnek, mely a PHP7 néven érkezett meg. Gyorsabb lett a programnyelv, azonban azt semmiképp nem mondhatjuk, hogy lefelé a kompatibilitásra törekedtek volna, tehát a régi kódokat újra kell írni. És már érdemes a PHP 7.1 felé kacsintgatni, hiszen az a legfrissebb verzió.

És, hogy mit várhatunk az 5.x kivezetésével? Újdonságokat biztos, hogy nem, és biztonsági frissítéseket se nagyon, maximum a tényleg kritikus hibákat próbálják majd foltozni még.
Tehát mindenkinek javallott az új programokat már PHP 7.x -re átírni.
  • 2017-01-02 napon
  • Webfejlesztés

Kapcsolódó

2017. December 16.
Egy igazi jófej projektbe vettünk részt, amelyben a közösségi felelősségvállalást támogatva egy alapítványnak készítettünk weboldalt.
Akik rendszeresen olvasnak minket, azok jól tudják, hogy korábbi cikkünkben részletesen írtunk a HTTPS-re való átállás előnyeiről. Ennek köszönhetően sok ügyfelünk keresett meg minket, hogy tegyük biztonságossá weboldalát. Az átállás azonban nem csupán egyetlen gombnyomás, hanem egy olyan művelet, amely némi technikai utánkövetést is igényel. S hogy pontosan mi is ez, azt az alábbiakban vesszük górcső alá.
2017. November 14.
Babás webáruház nem rég indult reality show szereplőjének!
2017. Augusztus 25.
Határozottan kijelenthetjük, hogy az internet sláger témája mostanában a HTTPS. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Google októbertől elvárja minden olyan oldaltól a titkosítást, ahol űrlap található.