Menu      

Kereső-optimalizálás

Ha azt szeretné, hogy weboldalát minél előrébb rangsorolják a keresők találati oldalain, akkor elengedhetetlen a keresőotimalizálás. A feladat összetett, de mi pontosan tudjuk mivel kerülhet jobb pozícióba.

Kereső-optimalizálás

A általunk készített weboldalak minden esetben keresőoptimalizált kialakításúak, azaz egy olyan technikai szabályrendszerhez igazodnak, amely abban segít, hogy a honlap minél jobb pozíciót érjen el a keresőkben. 
Maga az optimailzálás azonban Öntől függ, azaz attól, hogy milyen tartalmakkal tölti fel weboldalát.

mielőtt nekikezdenénk

Keresőoptimalizálás szempontjából két fontos feladat vár a fejlesztőre és a tulajdonosra, még a tervezés fázisában: a kulcsszókutatás és az oldalelemzés.

 

kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás az a művelet, amelyet ugyan mindenki elvégezhet maga is, ám ha szakembert bíznak meg vele, akkor olyan adatok is napvilágot láthatnak, amelyek lépéselőnyhöz juttatják versenytársaival szemben. Ilyen lehet, hogy egyáltalán keresik-e ezt a kulcsszót a felhasználók, ha igen, milyen szinonímákkal és mekkora rá a verseny.

oldalelemzés

Indulás előtt a weboldalt érdemes SEO-s szemmel is átvizsgálni. Ilyenkor nem csupán a technikai megoldások fontosak, hanem maga az oldalon megjelenő tartalom is. Megfelelő tartalom nékül ugyanis nem lehet a keresőkben jó pozíciót elérni. A szöveg mennyisége, minősége, címezése mind kiemelten fontsak SEO szempontból.

A látogatóknak tervezze az oldalát, ne a Google-nak!

Egy üzleti célú weboldal, amelyet nem látogatnak elegen, a cég nem megfelelő ütemű növekedéséhez vagy stagnálásához vezethet. Akár egy non-profit, akár egy üzleti jellegű oldalt veszünk alapul, az egyik legfontosabb cél, hogy azt minél többen megtalálják. A látogatottság és az eredményesség pedig két szorosan összefüggő tényező az internet világában. 

Sokan úgy gondolják, SEO szempontból a "jó tartalom" nem más, mint megismételni egy adott kulcsszót a lehető legtöbbször. Ezzel kész is a keresőoptimalizálás, a weboldal pedig azonnal az első helyre ugrik.

Ez azonban nem ilyen egyszerű!

Az oldalt elsősorban a látogatóknak kell készíteni és a tervezés, szövegezés, képezés során olyan tartalmakkal ellátni, amely nekik tetszik. Ha a látogatók megkapják a keresett információkat, akkor már SEO szempontból is megfelelő az irány. 

Természetesen a kulcsszavakkal ellátott szövegek nagyon fontosak, ugyanakkor, ha a keresőknek elegendő lenne az, hogy egy oldal ezerszer tartalmazza az adott kulcsszót és annak szinonímát, akkor mindenki ezt a módszert választaná. Ahogyan néhány évvel ezelőtt tapasztalható volt ilyesmi. Az idő előrehaladtával azonban nem csak a technika fejlődött, de bizony a keresők is sokkal okosabbá váltak... 

Szeretne jól optimalizált weboldalt?

 Kielemezzük a konkurenciát, felmérjük a lehetőségeket, és a legjobb tanácsokkal látjuk el annak érdekében, hogy a honlapja jól szerepeljen a keresőkben.

Blog

Bejegyzéseinkben szakmai cikkeket, aktualitásokat osztunk meg olvasóinkkal, amelyek számos hasznos információt tartalmaznak, azok számára, akiket érdekel az internet világa.
Látogasson vissza rendszeresen és ismerje meg legfrissebb munkáinkat, inspirálódjon vagy bővítse webes tudását!

Tovább

#totalstudio