Menu      

Adobe flash XML cache probléma

Egy rövidke azonban hasznos tipp azoknak, akik dinamikus flash-t készítenek melynek egy php alapú crm adja a tartalmakat.
Amikor meglátunk egy flash weboldalt rögtön felismerjük, hisz általában zenél, és olyan effektekkel bír melyeket még kissé nehézkes megvalósítani flash nélkül.
Azonban a statikus flash oldalak felett eljárt az idő, aki flash oldalt készít az törekszik a dinamikusságát megtartani oldalának, főleg hogy pár éve már a google is olvassa a flash tartalmait (több kevesebb sikerrel).

Több olyan flashes tartalom megjelenítő is van, melyet dinamikusan tölthetünk, akár ont he fly generált xmlekkel. Azonban a böngészőnk és a flash együtt egy olyan gyorsítótárazást produkálnak, hogy hiába változtatjuk meg az XML ünk tartalmát a dinamikus tartalom nem változik. A böngészőnek ugyanis nem tűnik fel, hogy az XML tartalma megváltozott volna, így cacheből kiszolgálja a flasht, mely megjeleníti annak tartalmát.

A megoldás egy nagyon egyszerű kis trükk. Mondjuk meg a flash videónknak (amennyiben tudjuk szerkeszteni a forráskódját) action scriptben, hogy mindig kérje le az XML-t. Ezt a már jól ismert gyorsító tár kikerülési megoldással tehetjük meg, paraméterként adjunk át valami random számot.

Action Scriptben ez valahogy így néz ki:

xml.load("xmlFile.xml?"+Math.random());


Ahol a Math.random() függvény segítségével egy random számot teszünk a betöltendő XML fájl neve mögé, így böngészőnk azt hiszi ez egy új xml fájl, és letölti a szerverről újra, nem gyorsító tárból szolgálja ki.
Adobe flash XML cache probléma

#totalstudio